Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

2015 İzmir Fuarı

2015 İzmir Fuarı

                                           İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden

Fuarlar, dünyanın içinde bulunduğu rekabet ortamında, her geçen gün bilimsel gelişim ve değişim sürecinde, farklı özellikler ve birikimlere sahip iller, bölgeler ve kıtaların kesiştiği kavşak noktalarından biridir.

Ulusal ve Uluslararsı alandaki tanıtım fuarları; ilimizi, bölgemizi ve ülkemizin dünyadaki görüntüsünü, saygınlığını ve hedeflenen tanıtım politikasının etkinliği bakımından oldukça önemli rol oynamaktadır.

Bu bakımdan ulusal ve uluslararası fuarlarından “Travel Türkey İzmir Fuarı” na 9. kez düzenlenen fuara Valiliğimizi temsilen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Özel İdare ve Halk Eğitim Müdürlüğü olarak katılımı sağlanmıştır.

İlimizin tanıtımında 4 (dört) kurumumuzun  fuara katılım amacı; daha etkili olabilmek, İlimizin Kültür ve Turizm alanında ortak düşünce platformu oluşturmak, destinasyonlarını marka haline getirmek Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün en  önemli amaçlarındandır. Profesyonel düzeyde Valiliğimizi temsilen katıldığımız ve katılacağımız fuarlarda, İlimizin tarihi turistik ve kültürel değerlerinin yanı sıra, ekonomik değerlerinin de tanıtımını yapmaktır. İzmir’de ve Ege Bölgesinde yaşayan hemşerilerimizin fuara katılım ve desteklerini bekliyoruz.

Travel Türkey İzmir Fuarı, 2014 yılında 30.ülkeden 902 katılımcı, 67 ülkeden 28.073 ziyaretcisiyle Turizm sektörünün başarılı organizasyonlarından birisi olmuştur.

Etkinliğin gerçekleştirilmesinde katkılarını sunan Sayın Valimize, İlimizin Milletvekillerine, Özel İdare Genel Sekreterliğine, Halk Eğitim Müdürlüğüne ve DOKA (Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı)  teşekkürlerimi sunuyorum.10.12.2015

                                                                                                                

                                                                                                               Hikmet ŞAHİN

                                                                                                     İl Kültür ve Turizm Müd.V.